dimarts, 2 de novembre del 2010

071 És possible el pensament sense el llenguatge?

AUTOR: Bernat Bergas

2 comentaris:

IES LLOMPART ha dit...

És possible el pensament sense el llenguatge? I el llenguatge sense el pensament? Que va ser primer, el llenguatge o el pensament?
El llenguatge a part de per comunicar-nos amb l'altre gent, serveix per comunicar-nos amb nosaltres mateixos, amb la nostra ment. Podríem comunicar-nos amb nosaltres mateixos sense el llenguatge? El llenguatge és l'eina que tenim per codificar el pensament. En els seus orígens, el llenguatge va ser creat per l'home. El llenguatge no és un codi immutable, sinó que va canviant juntament amb l'evolució del pensament.
Si l'origen del pensament fos el llenguatge, com s'hauria pogut construir sense pensament?
El llenguatge condiciona el pensament. Els habitants de cultures diferents, amb llenguatges diferents, tenen a la vegada pensaments diferents? És fàcil deduir que si. Per això quan es produeix una conquesta, l'invasor intenta imposar la seva llengua, perquè és la manera també de fer seu el pensament del poble conquerit.
Pensament i llenguatge estan íntimament lligats, és necessiten mútuament. Que és primer? No ho se. Que és primer, l'ou o la gallina?
No és una qüestió que ens hagi de treure la son. Tal vegada llenguatge i pensament siguin el mateix

Anònim ha dit...

M'ha agradat molt la vostra explicació, ho heu tret d'algun llibre? Hem podrieu donar la referencia? Gràcies!!