dimarts, 16 d’octubre del 2018

Podem distingir la realitat de la irrealitat?


Icones, imatges, ídols, capes i capes d’idees gravades a les nostres “consciències”, colorant les nostres visions amb sensacions modificades i passades per filtres d’imaginació i subjectivitat a cada un de nosaltres.

Els nostres cervells emmagatzemen estructures idealitzades de records i sentiments que se'ns enganxen formant la gran marca d’aigua que regeix la nostra forma de veure cada circumstància i per tant la nostra existencia particular. Això es pot observar a tots els aspectes de la vida diaria: religions, idees polítiques, modes, polèmiques, cine, fotografies, quadres…

Com a espècie som presa dels nostres símbols, símbols nascuts de la lògica col·lectiva històrica i la lògica particular de cada individu, que es renoven i es solapen als anteriors donant cobertura a noves perspectives que dirigiran el nostre enteniment de la realitat, i sempre serà així. És part de la nostra condició humana, llavors arriba la pregunta: què és la realitat i que és la irrealitat? i com les distingim?

La resposta que altres donarien a aquesta qüestió i que particularment comparteixo és la ciència, que en la seva exactitud ens dóna llum, lleugera com la d’una llanterna baix la mar.. Però és l’única eina que ens permet conèixer la realitat de forma objectiva, ja que nosaltres, que tenim el do de la consciència, estem sotmesos a la nostra perspectiva irreal.

De totes maneres, els icones, les imatges, els ídols… continuaran apareixent ja que no arribarem a tal punt de coneixement com per deixar de generar-los. 

PSEUDONIM: Speedwagon