dimecres, 4 de novembre del 2015

Som lliures?

Chune 
El primer que un mira en aquesta fotografia és el cel,tan ple de colors,tan viu,tan esperançador. Després veus tots aquests edificis pegats els uns als altres,amb aquestes finestres i balconades tan petites que només han de servir per sospirar d'esgotament i fumar d'ansietat.
Aquests edificis són com a calaixeres i cada pis és un calaix,dissenyat per contenir vida.Contenir vida. La teva casa és la teva cel·la,una cel·la que pagues cada mes i que plenes de mobles del IKEA. Comprar un pis o una casa( o el que sigui) és com tirar-te de cap dins d'un sistema dissenyat per fer-te creure que ets lliure de pensar i fer el que vulguis quan en realitat t'estressa i t'absorbeix la força fins que no et quedi ni temps ni energia ni ganes de pensar o fer gens.
O bé la teva casa és el teu refugi,el teu lloc,el teu buit al món. Tu esculls on viure,com decorar-ho,qui entra i qui surt,etc. El lloc on pots pensar en veu alta,perquè és teu,tu ho pagues i el que pagues és teu . És un parèntesi al món,un en el qual ets lliure de viure com vulguis de debò.
Som lliures a la nostra casa o som presoners en cel·les?