dimecres, 4 de novembre del 2015

Què és el més important?

Aitre

Imagina que un dia de cop has de fugir de casa teva. Que agafaries?

Fa poc he anat a veure una exposició fotogràfica on hi havia imatges de refugiats d'arreu d'Àfrica amb les úniques coses que havien agafat abans de fugir de casa seva. I el que m'ha sorprès més ha estat que la gent no agafava doblers ni joies, agafaven allò que els recordava a casa seva, allò en que creien o allò que els ajudaria a sobreviure. Per exemple, hi havia un home, que el que havia agafat era al seu instrument, perquè deia que la música era l'única cosa que li feia oblidar totes les preocupacions i pors almenys durant una estona.

Amb aquesta imatge, on hi ha diversos objectes he volgut posar en qüestió què és el més important. I he arribat a la conclusió que depèn. Depèn de tu. Depèn de la situació en la que et trobis. Depèn dels teus valors. Depèn de les teves necessitats.

Si ara qualsevol de nosaltres hagues de respondre a aquesta pregunta respondira amb tòpics, com la família, menjar, doblers, etc. Per això crec que fins que cadascú no es troba davant una situació crítica on hagi de sopesar el que és més important, no és capaç de respondre aquesta pregunta.