divendres, 23 d’octubre del 2015

Què significa ser escolta?


Des del 1907, l'escoltisme es defineix com <<un moviment educatiu per a joves obert a tothom sense cap mena de distinció d'origen, nacionalitat, poble o creença de base voluntària>>.
El que va començar com a projecte per contribuir a l'autodesenvolupament de nois i noies ha acabat significant un estil de vida per a moltíssims joves que hi participen.
Ser escolta significa desconectar de tot i conèixer un nou món on no existeixen els exàmens ni els prejudicis; on qualsevol problema es resol xerrant calmadament i s'oblida amb una gran abraçada grupal; on, si vols aconseguir una cosa, lluites per arribar a obtenir-la. 
Ser escolta implica saber conviure amb gent amb la que mai pensaries ni tan sols passar deu minuts i intentar valorar tots i cada uns dels teus companys amb tots els seus defectes i virtuts; sortir a l'aventura i desfer-se de totes les comoditats de casa; aprendre a desenvolupar-se davant situacions inesperades amb l'ajuda dels teus caps.
Ser escolta és tenir un lloc on sempre ets ben rebut, sempre ets escoltat i aconsellat amb l'amor i l'amistat més pur que podràs trobar, acceptar els teus defectes i pulir les teves virtuts.
Ser escolta és aprendre a caminar tot sol sabent que al final del camí t'espera un grup de gent que t'estima com si fossin la teva pròpia família.
Uebyc