dijous, 29 d’octubre del 2015

El univers en el que vivim és real?

 

Segons la teoria que va implantar Plató, el món en el que vivim està condicionat per els nostres sentits, per el que nosatres podem veure o sentir, i no podem saber si hi ha qualque cosa més enallà. Això ho va explicar amb el “mite de les cavernes” on argumentava que uns prisioners només havien vist (en tota la seva vida) unes sombres en la paret d’una cova d’on mai havien sortit. Ells pensaven que el seu univers eren aquelles sombres. I per tant qui sap si nosaltres com aquells prisioners només esteim vent unes sombres d’un univers paral·lel i real.
No ens podem fiar al cent per cent dels nostres sentits; hi ha coses que se’ns escapen (ja que els sentits no ho poden captar), i altres vegades ens poden enganar.
L’argument de la pelicula del Show de Truman és un bon exemple de aquest mite en la actualitat, on el personatge principal, un ciutadà d’una petita comunitat descobreix que tota la seva vida ha viscut una mentira, que la seva vida no és real, que tot és un show de televisió.
Igual que a l’Edat Mitjana pensaven que la terra era plana i que si caíen per un costat de la terra entraven dins un univers `paral·lel on vivien tots  els montres.
Jo pens que el pensament de Plató deixa al descuvert moltes més preguntes filosòfiques, peró que nosaltres avui en dia no les podrem contestar cientificament, però cada persona pot tenir el seu punt de vista sobre el univers i el món que ens envolta.



 satamabla