dilluns, 1 de novembre del 2010

048 Realment sabem qui som?

AUTOR: Aina Estrades

1 comentari:

IES LLOMPART ha dit...

Tal vegada, pensam que sí. Que sabem de qui parlam quan ens referim a nosaltres, quan ens descrivim o quan ens miram al mirall.
Cada dia que passa aprenem alguna cosa, pot ser més o menys interessant, però descobrim coses diferents del món que ens envolta. Cada vegada que ens equivocam, assumim l'error i aprenem d'ell, i això que als humans no ens agrada estar equivocats ni sentir-nos menys del que som.
Cada persona que coneixem ens aporta alguna cosa diferent, que també pot ser bona o menys bona, però sempre hi ha alguna cosa que aportar. Cada conversació que tenim durant el dia amb altres persones ens fa reflexionar, per estúpid que sigui el tema, i també ens fa aprendre que no totes les persones compartim les mateixes idees, conceptes, etc.
Cada vegada que provam un menjar diferent, descobrim que hi ha una cosa més en el món que ens agrada o que detestam. Cada olor nova que sentim, cada paisatge nou que veiem...
Cada fet en la nostra vida, com els viatges, les excursions, els llibres, les pel·lícules, etc. ens fa aprendre coses noves, sobre la resta del món i sobre nosaltres mateixos.
Amb això el que vull dir, es que cada dia que passa a la nostra vida es diferent i creixem com a persones gràcies a ell. No crec que realment sapiguem qui som, ja que cada dia per un fet o per un altre som una mica diferents. Pel que coneixem, pel que descobrim, pel que provam, per tot.
Mai hem de pensar que amb mirar-mos al mirall, podem saber qui som realment. Qui som no està en el nostre físic, ni en el nostre nom, això son simplement característiques que se'ns atorguen al néixer. Nosaltres, realment som el que pensam, el que menjam, el que veiem, el que descobrim, el que aprenem, el que compatim, som més que un simple reflex.