diumenge, 27 d’octubre del 2019

És real l'existència de tot el que ens envolta?

Què es exactament la realitat en la que estam submergits?...  El temps es podria considerar la unica gran variable vertadera ja que es independent a totes les altre que ha posat l'ésser humà. Aquest condiciona tot en que ens envolta clasificant-ho en tres parts; pasat, present i futur.
El pasat es abstracta ja que l'únic que ens queda d'ell són els recorts que venen a ser idees les quals només les podem captar per la raó. 
Després está el futur que al igual que el pasat també es abstracta, perque aquest només es pot veure a través de prediccions, un pic més algo que ve a ser una idea. I finalment tenim el present l'únic dels tres estats que podem captar a través dels sentits però aquest te una peculiaritat que tansols es un instat ja que el temps no atura, i amida que avança, el present es torna en pasat, del qual ja hem xerrat. Llavors després de veure en que es classifica la nostra realidad, l'únic estat que es podria dir-se "real" es el present ja que es l'únic que podem veure. El problema es que al llarg de la nostra vida em estat preocupant-nos i donant atenció a un pasat que es va anar i a un futur que encara no existeix, i al no donar-li importancia al present, aquest pasa desapersabut i desapareix, fent que aquell nin que fa res estava jugant amb les seves joguines, ara estigui traballant, més tard juvilant-se i finalment en el seu funeral. La vida tansols es un instant, per tant depenent de la nostra perspectiva la realidad existirà visquent el present "Carpe Diem" o será inexistent "Tempus Fugit".

Miquel Àngel Estarellas Vallecillo           
 MIKE